Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Αλιείας

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νεοσύστατου συμβουλίου Αλιείας, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων καθηγητή Νικόλαου Λίτινα, ο οποίος τέθηκε και επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, υπεγράφη από τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας Γιάννη Διαμαντίδη η απόφαση για την σύσταση του Συμβουλίου Αλιείας.

Το Συμβούλιο Αλιείας θεσμοθετήθηκε το 1969, γνωμοδοτεί στον Υπουργό επί των θεμάτων αλιευτικής πολιτικής της χώρας, και είναι στην ουσία η θεσμοθετημένη διαδικασία διαβούλευσης του κράτους με τους φορείς της αλιείας, πριν την υιοθέτηση των πολιτικών του Υπουργείου.
Η σύνθεση του Συμβουλίου Αλιείας περιλαμβάνει, εκτός του Γενικού Γραμματέα, εκπροσώπους της Διοίκησης, των Επιστημονικών Φορέων και Ιδρυμάτων της χώρας, καθώς και συλλογικών φορέων του επιστημονικού προσωπικού και των παραγωγικών τάξεων.
Η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αλιείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί άμεσα, εντός του Μαρτίου, προκειμένου να συζητηθούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως είναι ο καθορισμός του ελάχιστου μεγέθους για την αλιεία ξιφία, η τροποποίηση του ΒΔ 666/66 ώστε να επιτρέπεται η επιβίβαση ιδιωτών στα αλιευτικά σκάφη με σκοπό τον αλιευτικό τουρισμό, τα ρυθμιστικά μέτρα αλιείας για αλιευτικά εργαλεία με σκοπό τον καθορισμό νέου ελάχιστου ματιού των διχτυών, το διαχειριστικό σχέδιο των γρι – γρι, και ο καθορισμός της ελάχιστης απόστασης από την ακτή για την εργασία των μηχανοτρατών.

ΠΗΓΗ : agrotypos.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013 εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την αριθμ. Ε(2007)6402/11/12/2007 Απόφασή της.

Στην εικόνα βλέπετε τη γεωγραφική επιλεξιμότητα του επιχειρησιακού προγράμματος. Με μπλε χρώμα είναι οι περιοχές του στόχου σύγκλισης. Ως τέτοιες χαρακτηρίζονται εκείνες οι περιοχές των οποίων η ανάπτυξη υστερεί και το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους είναι μικρότερο του 75% του κοινοτικού μέσου όρου.

Σε ό,τι δε αφορά τη χορήγηση αντιστάθμισης, τους όρους, τις προϋποθέσεις κ.α. για την προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων, μπορείτε να δείτε στη σελίδα 86 του σχετικού εγγράφου, εδώ.

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Θέσεις αγκυροβολίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μεγανήσι

“Ορισμός θέσεων αγκυροβολίας και εύρυθμης λειτουργίας λιμένων” “Ρύθμιση κυκλοφορίας και στάσης στάθμευσης οχημάτων και εύρυθμης λειτουργίας οικισμών” ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights