Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Σεπτεμβρίου 2018

Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ). Δεν έχει καταθέσει ακόμα πρόταση ο δήμος Μεγανησίου

Ο δήμος Μεγανησίου δεν έχει καταθέσει ακόμα την πρόταση για την ένταξη του έργου «Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» (ΣΜΑ), διότι ενδέχεται, όπως μας είπαν να μην έχει καταθέσει ακόμη την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (στη σελίδα του Δήμου Μεγανησίου υπάρχει αναρτημένη, βλ. εδώ), η οποία είναι και προαπαιτούμενο για να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο, αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια σχετκή ενημέρωση από τον δήμο σχετικά με την πορεία του θέματος.

Ο δήμος Μεγνησίου είχε καταθέσει την πρόταση και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, αλλά απορρίφθηκε εξαιτίας του ότι ζητούσε συνάμα και την αποκατάσταση του υφιστάμενου χώρου αποκομιδής απορριμμάτων μέσω του προγράμματος αποκατάστασης ΧΑΔΑ. Όμως, ο χώρος αυτός δεν είναι εγγεραμμένος ως ΧΑΔΑ αλλά ως ΧΥΤΥ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων), ανεξάρτητα με το πώς λειτουργεί, κι έτσι δεν κατόρθωσε ο δήμος να μπει σε αυτό το πρόγραμμα του υπουργείου.

Σχετικά άρθρα

«Ακούει κανείς;;»

Άρθρο του Θ.Κονιδάρη, δ.σ. δήμου Μεγανησίου. Άκρα του τάφου σιωπή και βαθύ σκοτάδι επικρατεί στον Δήμο Μεγανησίου, όσον αφορά την […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *