Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

“Έπεσαν οι υπογραφές” για τους Περιφερειακούς Βαθέος και Κατωμερίου

Υπογράφτηκαν οι δύο συμβάσεις μεταξύ του Δήμου Μεγανησίου και του αναδόχου για την εκτέλεση των έργων (α) Τεχνική Βοήθεια (Σύνταξη υποστηρικτικών μελετών /φακέλου & υποστήριξη διαδικασίας) για αδειοδότηση, σχεδιασμό και χρηματοδότηση έργου «Περιφερειακός δρόμος Βαθέος» και (β) Τεχνική Βοήθεια (Σύνταξη υποστηρικτικών μελετών /φακέλου & υποστήριξη διαδικασίας) για αδειοδότηση, σχεδιασμό και χρηματοδότηση έργου «Περιφερειακός δρόμος Κατωμερίου».

Οι συμβάσεις έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (εδώ).

ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ (ΕΝΑΡΞΗ 1/1/2012, ΛΗΞΗ 31/12/2015)

“Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου Μεγανησίου με υπηρεσίες συμβούλων τεχνικής υποστήριξης για πράξεις που απαιτούν εξειδικευμένη τεχνογνωσία για την ωρίμανση/υλοποίηση τους. Σκοπός είναι η ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης της διοικητικής οργάνωσης του Δήμου ώστε να βελτιώσει την οργανωτική του αποτελεσματικότητα για την επιτάχυνση της διαδικασίας ωρίμανσης/ υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων πράξεων από το ΕΣΠΑ.
Τα αναμενόμενα οφέλη της πράξης είναι η επιτάχυνση της υλοποίησης/ ωρίμανσης των έργων του ΕΣΠΑ στο Δήμο Μεγανησίου. Οι υπάλληλοι του θα είναι οι άμεσα ωφελούμενοι από τις υπηρεσίες που θα παρέχονται μέσω των συμβουλευτικών υπηρεσιών και την τεχνική υποστήριξη για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυσης της διαχειριστικής επάρκειας του Δήμου.
Οι δημότες και οι επισκέπτες του Δήμου Μεγανησίου θα ωφεληθούν κατά το μέγιστο βαθμό, ως χρήστες των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, τα οποία, με την αξιοποίηση των συμβουλευτικών υπηρεσιών εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, θα ωριμάσουν / υλοποιηθούν με τον καλύτερο και πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο, εγκαίρως και επιτυχώς.” [ΠΗΓΗ]

Σχετικά

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεγανησίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την απευθείας ανάθεση της Τεχνικής Βοήθειας για τους Περιφερειακούς Βαθέος και τον Περιφερειακό Κατωμερίου, έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Μεγανησίου κ. Ευστ. Ζαβιτσάνου. Η συνολική αμοιβή των μελετών είναι 29.520 ευρώ (14.760 ευρώ έκαστη) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Κατά τάχθηκε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Αικ. Καββαδά, διότι κατά δήλωσή της και στα δύο θέματα δεν τηρήθηκε η διαδικασία της διαφάνειας υπερασπιζόμενη τη διαδικασία του διαγωνισμού και όχι των απευθείας αναθέσεων.

Οι Αποφάσεις:

1. ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 43 (Β4ΡΠΩΛΖ-ΧΚΑ)

2. ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 44 (Β4ΡΠΩΛΖ-3Μ3)

ΠΗΓΗ : ΔΙΑΥΓΕΙΑ

[ΜΝ: 31 ΜΑΪΟΥ 2012]

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights