Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
18 Απριλίου 2024

Ρέθυμνο: Ζήτησε ψήφο καταγγελίας & ανατροπής

Ρέθυμνο

 

Ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα είναι η 6η Μαΐου, ημέρα των εθνικών εκλογών, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, για να αναδειχθεί μία κυβέρνηση η οποία θα μπορέσει να καταγγείλει, να ανατρέψει και να αρνηθεί τις δυνάμεις που οδηγούν τη χώρα, μέσω του μνημονίου, στη συρρίκνωση, τη φτώχεια, την υποτέλεια και την υποβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης.

Από το Ρέθυμνο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του ψηφοδελτίου του κόμματος, κατήγγειλε της κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου, οι οποίες επέτρεψαν, όπως είπε, «με τη στάση τους να γίνει η χώρα πειραματόζωο ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για το μέλλον της Ευρώπης».

«Ο λαός πρέπει να πει ένα μεγάλο ‘όχι’ στην υποτέλεια όσων μας κυβέρνησαν και μας έφτασαν στο σημείο να συγκρίνεται η σημερινή εποχή με την εποχή του πολέμου, όπου επικρατούσε λόγω της κατοχής δυστυχία, φτώχεια και καταστροφή» τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας παράλληλα πως «η ψήφος την 6η Μαίου δεν πρέπει να νομιμοποιήσει τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί».

Αναφερόμενος στην άρνηση των δυνάμεων της Αριστεράς να ενωθούν σε ένα ισχυρό αντιμνημονιακό μέτωπο, δήλωσε ότι «η μέσω διαφόρων προσχημάτων και προφάσεων άρνηση δεν έδωσε την ευκαιρία να μπει η Αριστερά στις εκλογές, βάζοντας γκολ μέσα από τα αποδυτήρια…».

Πρόσθεσε ότι «παρά ταύτα πιστεύω πως ο λαός θα δώσει ψήφο για ένα μεγάλο ‘ναι’ στην ενότητα και την ελπίδα, ανατρέποντας όσους επιμένουν στα μικρά, αλλά οδυνηρά όχι τους. Δεν δεχόμαστε να μείνουμε μία χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με νέους που επιλέγουν τη μετανάστευση, με μειωμένους μισθούς και συντάξεις, με επίπεδο διαβίωσης όπως χωρών της Βόρειας Αφρικής και της Ανατολικής Ευρώπης».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι είναι βαριά η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές με όσους στο παρελθόν είχαν επιλέξει να ανήκουν στις «κάλπες» των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Επανακαθορίζεται η πολιτική ζωή σήμερα, όχι με βάση τις ιδεολογίες, αλλά με βάση την καθημερινότητα που ζει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά. Εμείς καλωσορίζουμε όσους βρισκόντουσαν ιδεολογικά μακριά μας, διότι σήμερα πια μπορούμε όλοι μαζί να ανατρέψουμε το μνημόνιο, τις συμβάσεις, από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών, μη αφήνοντας την Ελλάδα να γίνει μία αποικία…» ανέφερε.

Δήλωσε σίγουρος πως οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα θα οδηγήσουν και σε τρίτη σύμβαση, κάτι που -όπως εκτίμησε- «θα οδηγούσε τον λαό σε αυτοκτονία. Εμείς δεν έχουμε το μαγικό ραβδί, όμως έχουμε πρόγραμμα, σχέδιο και βούληση. Κύρια θα στηρίξουμε την κοινωνία, τους αδύνατους, θα περάσουμε σε αναστολή πληρωμών, όπως ήδη έχουμε ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας, μιας και δεν μπαίνουμε στο δίλημμα ‘πιστωτές ή κοινωνική πολιτική’».

«Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους, διότι θα στηρίξουμε την κοινωνία μας που καταρρέει και τη δυνατότητα επιβίωσης του λαού μας. Δεν λέμε πως λεφτά υπάρχουν, λέμε όμως ότι θα αναγκάσουμε τις βίλες, τα πλοία, τους τραπεζίτες, τις Off Shore εταιρείες να βάλουν το χέρι στην τσέπη» είπε.

Υποσχέθηκε μάλιστα, σε περίπτωση που λάβει -αν οι εξελίξεις το επιτρέψουν- εντολή κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από τη Βουλή, να καλέσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους για να στηρίξει ειρηνικά τη μεγάλη αλλαγή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή : in.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights