Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
21 Μάϊου 2018

Να τα αποτελέσματα που δεν κάψαμε τον Καρνάβαλο!

Το ότι θα αναγκάζομαι το 2012 να ασχολούμαι με ζητήματα που εμείς οι Έλληνες λύσαμε 2500 χρόνια πριν ειλικρινά δεν το φανταζόμουν.

Πως αλλιώς να εξηγήσω την εκφρασμένη βούληση κάποιων ν’ αλλάξουν  πράγματα στο νησί και την χώρα, όταν οι ίδιοι υιοθετούν πρακτικές  τις οποίες  στηλιτεύουν σε άλλους;

Αφορμή μου δίνεται με την τελευταία  τηλεφωνική απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την αποχή των μαθητών, και για όσους διαθέτουν την στοιχειώδη λογική γίνομαι σαφέστερος.

Εν μέσω καρναβαλιού και χωρίς να προηγηθεί ανακοίνωση για συνέλευση για θέμα που απασχολεί μεγάλο μέρος της κοινωνίας, βγαίνει μία «directiva», άγνωστο προϊόν αφανoύς διαδικασίας που με επηρεάζει και προσωπικά αλλά και τον καθένα μας,  μιας  που το παιδί μου (έχοντας χάσει μια εβδομάδα σχολείου λόγω της ίωσης) θα πρέπει να χάσει κι άλλη μία, επειδή κάποιος είδε ένα όνειρο το βράδυ.

Επίσης δεν θα έπρεπε να κάνει προγραμματισμένο μάθημα αγγλικών για το οποίο πληρώνω σε ιδιώτη,  δεν  με δέχονται οικογενειακώς οι φίλοι μου γιατί έχουν κι αυτοί παιδιά. Αλλά και τους δασκάλους, τον ταξιτζή , ενδεχομένως την τροποποίηση δρομολογίων και προγράμματος μιας σειράς ανθρώπων.

Το τραγικότερο  όλων ότι ο άμεσα υπεύθυνος για την  λειτουργία των σχολείων, δηλ ο δήμος, σύρεται πίσω από μία τέτοια απόφαση και δεν βγαίνει να κάνει  καμία ανακοίνωση, έχοντας μάλιστα και στους κόλπους του επιστημονικά καταρτισμένο άτομο που ανέχεται την επιχειρηματολογία της μπαρούφας.

Η μόνη δικαιολογία στους γονείς που χωρίς λόγο, ακολουθούν τυφλά μία αντιδημοκρατική, τυχοδιωκτική απόφαση είναι ότι  μάλλον χρόνια τώρα έχουν συνηθίσει σε έναν στρεβλό τρόπο διοίκησης  τον οποίο δεν μπορούν να τον αποβάλλουν. Και δεν μιλώ για τους γονείς εκείνους που ακολουθούν οδηγίες ιατρών και πραγματικά φοβούνται για τα παιδιά τους.

Το πώς μία «παπατζίδικη» απόφαση επηρεάζει ένα ολόκληρο νησί αποτελεί αντικείμενο μελέτης.

Σχετικά

Xωρίς προηγούμενο απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγανησίου

Kανονικά διεξάγεται η λειτουργία των σχολείων στο Μεγανήσι

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *