Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Νέα αποκάλυψη: Mυκηναϊκή αποικία το Μεγανήσι με πόλη, ακρόπολη και νεκροταφείο

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε σήμερα ο δήμαρχος κ. Στ. Ζαβιτσάνος στο δημοτικό συμβούλιο Μεγανησίου σε τακτική ενημέρωσή του για διάφορα θέματα που απασχολούν το νησί.

Είναι φανερό πια ότι μιλάμε για οργανωμένη μυκηναϊκή αποικία με πόλη, ακρόπολη και νεκροταφείο. Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί και κτίρια στην θέση «Mηλί», όπου πρέπει να ήταν η πόλη, η ακρόπολη στη θέση «Tούρλος» και το νεκροταφείο που είναι ο προηγούμενος λόφος πάνω απ τα «Kόκκινα Στεφάνια» μεταξύ των δύο περιοχών (Σημ.ΜΝ: Ταπροαναφερόμενα μέρη τα έχουμε κυκλώσει στον παραπάνω χάρτη).

Έχουν βρεθεί 12 μυκηναϊκοί τάφοι εκ των οποίων ο ένας ασύλητος με όλα τα ταφικά ευρήματα, αλλά και πλήθος διασκορπισμένα άλλα στην ευρύτερη περιοχή.

Χρειάζεται ακόμα περίπου μία εβδομάδα ανασκαφών για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα που να είναι ανακοινώσιμα κι επισπεύδονται οι ενέργειες για να κλείσει η διαδικασία πριν την προγραμματισμένη συγχώνευση των εφοριών αρχαιοτήτων Ναυπάκτου και Μεσολογγίου.

Τελειώνοντας ο δήμαρχος είπε ότι είναι προγραμματισμένο, η έφορος αρχαιοτήτων κ. Βικάτου να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικά

Εκτός από τους «μυκηναϊκούς τάφους» και «αρχαίο κτίσμα» στο Μεγανήσι

Ίχνη Νεάντερταλ στο Μεγανήσι

«ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ»: Eντυπωσιακά τα παλαιοντολογικά ευρήματα στο Μεγανήσι

Λευκαδίτης από το Μεγανήσι ο άνθρωπος του Νεάντερταλ

Aποκλειστικό: παλιότερες φωτογραφίες από αρχαίους τάφους στο Μεγανήσι

Mυκηναϊκός τάφος στο Μεγανήσι;(video)

Ενημέρωση για τα πορίσματα της αρχαιολογικής έρευνας στο Μεγανήσι

0 Shares

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights