Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Υποσχέθηκε εκταμίευση πόρων για τους ΟΤΑ

Εκταμίευση πόρων για τους ΟΤΑ υποσχέθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης στη συνάντηση που είχε μαζί με τον  Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρι Κουκουλόπουλο με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο κ. Γιαννίτσης δεσμεύθηκε στους δημάρχους  ότι θα υπάρξει εκταμίευση  πόρων ύψους περίπου 350 εκατομμυρίων ευρώ πριν από τις γιορτές .Οι πόροι αυτοί θα αφορούν παρακρατηθέντα  παρελθόντων ετών  (ΠΟΕ), Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΤΑ).

Στα θεσμικά ζητήματα,  βρέθηκε λύση  ώστε να μην υπάρχει πρόσκομμα  για  τις νέες δανειακές συμβάσεις των Δήμων , ενώ το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα των Δήμων παρατείνεται έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 με ρύθμιση στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εθελοντικές μετατάξεις  εντός των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα μπορούν να επίσης γίνουν απρόσκοπτα , αλλά για τις υπόλοιπες , διευκρίνισε ο Υπουργός Εσωτερικών, είναι αναγκαία η έκδοση Π.Δ, όπως ορίζει ο νόμος 3979/11.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ακόμη ότι έχει αποσταλεί προς δημοσίευση η απόφαση για το νέο καθεστώς του  Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αττικής (ΦοΔΣΑΑ)  που μεταξύ άλλων προβλέπει την προσωρινή αποθήκευση επεξεργασία και ανακύκλωση στερεών αποβλήτων και την αντικατάσταση των  Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών και της προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξορθολογισμού  για τη μεταφορά Μαθητών. Επεσήμανε ότι οι Δήμοι πρέπει να μεταφέρουν άμεσα στα Σχολεία τα ποσά που τους έχουν διατεθεί για πετρέλαιο θέρμανσης και λειτουργικές δαπάνες ώστε να σταματήσουν να δημιουργούνται προβλήματα και αρρυθμίες στα σχολεία οι οποίες επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη πραγματικότητα των πολιτών. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα προωθήσει θεσμική ρύθμιση για τη λειτουργία των σχολικών επιτροπών στο νέο σύστημα «Καλλικράτης».

Εγκρίθηκαν επίσης 840 θέσεις για παιδικούς σταθμούς και ωδεία, που  θα επιτρέψουν την εύρυθμη παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών.

ΠΗΓΗ : madata.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights