Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
29 Μαρτίου 2024

Aπό την Επιτροπή της Κινφ/κής Λέσχης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης στην αίθουσα Πολιτισμού (Γυμνάσιο, Σπαρτοχώρι) με δύο ταινίες για το Σάββατο 3-11-11.

 Σάββατο 2:00 (μεσημέρι)

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» (1998) –παιδικό

Η επική, τρυφερή, αστεία και γεμάτη μουσική ταινία με το λιοντάρι Σίμπα και τους φίλους του.

Κατάλληλο για όλους.

 Σάββατο 7:00 (απόγευμα)

«ElGreco» (2007)- Κοινωνικό, βιογραφικό

Η ταινία του Γ. Σμαραγδή με τα 9 κρατικά βραβεία παρουσιάζει την ζωή και τις περιπέτειες του Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (Ελ Γκρέκο), από την φυγή από την Κρήτη μέχρι την αποθέωση στο Τολέδο, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις του, τον έρωτα και τις φιλίες του, καθώς και την σύγκρουση του ανυπότακτου χαρακτήρα του με την Ιερά Εξέταση.

Παίζουν Νικ Άσντον, Χ.Ντιέγο Μπόττο, Λάκης Λαζόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Σωτήρης Μουστάκας κ.ά

Η ταινία είναι Κ-13 (κατάλληλη για άνω των 13 ετών).

Σημ: Τα μέλη της ΚΛ αισθανόμαστε χαρά για την αθρόα προσέλευση της πρεμιέρας και κυρίως νέων παιδιών. Εντούτοις, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι όλες οι ταινίες κατάλληλες για μικρά παιδιά. Ενδεχόμενες σκηνές βίας ή ερωτικές, και μάλιστα στη μεγάλη οθόνη, μπορεί να επηρεάσουν ένα παιδί πολύ περισσότερο απ’ όσο φανταζόμαστε. Επιπλέον το σενάριο κάποιων ταινιών μπορεί να είναι ακατανόητο ή αδιάφορο και βαρετό για τους μικρούς μας φίλους. Παρακαλούμε λοιπόν θερμά τους γονείς να διαλέγουν προσεκτικά τις ταινίες που θα επιτρέπουν στα παιδιά τους να παρακολουθούν και συνιστούμε να προτιμούν τις παιδικές και τις οικογενειακές (θα υπάρχουν αρκετές τέτοιες). Σε κάθε περίπτωση, στις ανακοινώσεις θα επισημαίνεται πάντα η καταλληλότητα της ταινίας.

 Η επιτροπή της ΚΛ

 

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights