Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
19 Απριλίου 2024

Την αποστολή των μισθολογικών καταστάσεων από τις δημοτικές επιχειρήσεις ζήτησε ο υφ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας

Μπλόκο στις σπατάλες δημοτικών επιχειρήσεων

Από τους 325 δήμους έστειλαν στοιχεία στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μόνο 155

Ετήσιες αποδοχές υπαλλήλων σε δημοτικές επιχειρήσεις που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που στον στενό δημόσιο τομέα είναι 21.000 ευρώ κατά μέσον όρο, καταγράφουν τα στοιχεία που συλλέγει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τους δήμους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνούν την αποζημίωση που λαμβάνουν γενικοί γραμματείς υπουργείων.

Την αποστολή των μισθολογικών καταστάσεων από τις δημοτικές επιχειρήσεις ζήτησε την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας με έγγραφο που απέστειλε στους δήμους. Στο γραφείο του κ. Ρόβλια είχαν φτάσει καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες σε αρκετές επιχειρήσεις των ΟΤΑ οι αμοιβές ξεπερνούσαν κατά πολύ τον μέσον όρο των αποδοχών του Δημοσίου, ακόμα και για υπαλλήλους χωρίς ειδικά προσόντα. Από τους 325 δήμους έστειλαν στοιχεία μόνο 155, ενώ ο κ. Ρόβλιας αναμένει τις επόμενες ημέρες να έχει συνολική εικόνα από το σύνολο των ΟΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιες δημοτικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν αποδοχές 64.000 ευρώ σε διευθυντή τεχνικής υπηρεσίας, 46.000 ευρώ σε τμηματάρχη, 54.000 ευρώ σε γενικό διευθυντή και 62.000 σε οικονομολόγο. Αντίστοιχα καταγράφηκαν ετήσιες αποδοχές 70.000 σε πολιτικό μηχανικό, 77.000 σε διοικητικό υπάλληλο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 76.000 ευρώ σε πολιτικό μηχανικό και 53.000 ευρώ σε λογιστή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά την επεξεργασία των στοιχείων αναμένεται ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντ. Ρόβλιας, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να επιβάλει περικοπές και ανώτατο πλαφόν στις αποδοχές δημοτικών υπαλλήλων που συνεχίζουν να αμείβονται “πλουσιοπάροχα”. Οι οριστικές ρυθμίσεις των αμοιβών στις δημοτικές επιχειρήσεις θα επιβληθούν με την ψήφιση του Ενιαίου Μισθολογίου.

Νίκος Β. Τσίτσας, ethnos.gr

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights