Ειδήσεις από και για το Μεγανήσι
28 Μαρτίου 2024

Βασιλική: Έναρξη φεστιβάλ θαλασσίων αθλημάτων

Την έναρξη του φεστιβάλ θαλασσίων αθλημάτων θα πραγματοποιήσει  αύριο Τετάρτη και ώρα 9.30 μ.μ. στο χώρο του πρώην δημοτικού καταστήματος Βασιλικής ο κ. Βασιλάκης, ειδικός σύμβουλος του υφ. Αθλητισμού κ. Νικητιάδη.

Τα τελευταία χρόνια παρακολουθείται τόσο από το Υφ. Αθλητισμού, όσο και από τους υπεύθυνους  του τουρισμού η προσπάθεια που γίνεται για την μόνιμη διεξαγωγή αγώνων στη Λευκάδα, και στην περιοχή της Βασιλικής ειδικότερα, αλλά και η προβολή των θαλασσίων αθλημάτων σαν ΄΄αιχμή του δόρατος΄΄ για τον τουρισμό  σε όλη τη χώρα.

Οι διοργανωτές ζητούν την άμεση ενίσχυση της προσπάθειας  αυτής και την ένταξή της σε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού μέσα από τον αθλητισμό και ελπίζουν ότι επιτέλους η Πολιτεία θα ανταποκριθεί στα μηνύματα των καιρών και μάλιστα στη σημερινή συγκυρία κρίνεται επιβεβλημένη η θεσμοθέτηση τέτοιων δράσεων.

Νωρίτερα το απόγευμα θα αρχίσουν οι αγώνες windsurfing στο slalom με τη συμμετοχή 40 περίπου αθλητών μεταξύ των οποίων μερικοί Βρετανοί που έχουν μεγάλη εμπειρία από πανευρωπαϊκούς αγώνες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή του Λευκαδίτη αθλητή Ν. Καββαδία ο οποίος έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σημαντικά και δεν αποκλείεται να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Πληροφορίες: www.vassiliki-watersports-festival

0 Shares

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Verified by MonsterInsights